Διαφημίσεις σε blogs - Ορολογία - Τρόποι πληρωμής

Σε σχέση με τον τρόπο πληρωμής σας, υπάρχουν 3 είδη διαφημίσεων που μπορείτε να επιλέξετε για το blog σας:CPC, CPA καιCPS. 

CPC (cost per click): Κόστος ανά κλικ - Κερδίζετε προμήθειες από αυτές τις διαφημίσεις απλά τοποθετώντας ένα link, ή ένα banner στο site σας, έτσι ώστε ο επισκέπτης να κάνει κλικ και να μεταφερθεί στην σελίδα προορισμού της διαφήμισης. Πληρώνεστε γι' αυτό το κλικ με συγκεκριμένο ποσό το οποίο έχει οριστεί εκ των προτέρων. Η πληρωμή είναι άμεσα με πίστωση στον λογαριασμό σας.





CPA (cost per action) : Κόστος ανά ενέργεια - Θα το βρείτε και ως cost per lead. Σε αυτές τις διαφημίσεις, κερδίζετε προμήθεια όταν ένας επισκέπτης κάνει κλικ πάνω στην διαφήμιση, μεταφερθεί στην σελίδα προορισμού και ολοκληρώσει μια φόρμα εγγραφής. Για να κερδίσετε προμήθεια, θα πρέπει ο επισκέπτης να ολοκληρώσει όλη την φόρμα εγγραφής και να εμφανιστεί σε άλλη σελίδα οτι η εγγραφή έγινε επιτυχώς. Η πληρωμή δεν είναι άμεση, αλλά καθυστερεί όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται να επιβεβαιωθεί η εγγραφή (συνήθως μέσω e-mail). Το ποσό της πληρωμής είναι συγκεκριμένο και επαναλαμβανόμενο. 

CPS (cost per sale): Κόστος ανα πώληση - Σε αυτές τις διαφημίσεις, θα πρέπει ο επισκέπτης να ολοκληρώσει μια αγορά. Η πληρωμή δεν είναι άμεση, γίνεται όταν επιβεβαιωθεί η ολοκλήρωση της πώλησης και καταβληθούν τα χρήματα από τον αγοραστή. Είναι συνήθως ποσοστό επί της αξίας πώλησης.
Αν θέλετε να δείτε εταιρίες που διακινούν διαφημίσεις και των τριών τύπων, κοιτάξτε εδώ: CPC   CPA      CPS.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, διαβάστε εδώ, εδώ και εδώ

2 σχόλια :

  1. Αυτό το άρθρο ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, δεδομένου μάλιστα ότι έψαχνα για τις σκέψεις για το θέμα αυτό την περασμένη Πέμπτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. My neighbor and I had been just debating this specific topic, he's normally seeking to show me incorrect. Your view on this is nice and exactly how I actually feel. I just now mailed him this website to indicate him your own view. After trying over your website I ebook marked and can be coming back to read your new posts!

    ΑπάντησηΔιαγραφή