Γιατί η σελίδα μου είναι χαμηλά στην κατάταξη της Google;

Έχουμε μια σελίδα, έχει ποιοτικό και πλούσιο περιεχόμενο, όμορφη σχεδίαση, εύκολη πλοήγηση των επισκεπτών, ικανοποιητική επισκεψημότητα, αλλά παρόλα αυτά, στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης βρίσκεται πολύ χαμηλά. Η search engine της google προφανώς δεν έχει τίποτα προσωπικό μαζί μας. Εμείς κάνουμε κάτι λάθος. Πιθανές αιτίες για την χαμηλή κατάταξη μιας σελίδας είναι οι εξής: κατάχρηση των keywords, broken links, διπλότυπο περιεχόμενο, ανακριβή links, καθυστέρηση φόρτωσης και bad links. Ας τα δούμε αναλυτικά για να βοηθήσουμε την σελίδα μας να αναρριχηθεί στα μάτια της google.




Κατάχρηση των keywords

Η υπερβολική χρήση των λέξεων-κλειδιών στη σελίδα μας δεν προσφέρει τίποτα απολύτως. Το μόνο που κάνουμε είναι να ωθούμε την μηχανή αναζήτησης να τα αγνοήσει και μαζί με αυτά να αγνοεί και την σελίδα μας. Αρκεί να υπάρχουν στον τίτλο, στην πρώτη παράγραφο του κειμένου και στους εξερχόμενους συνδέσμους. Το ιδανικό είναι να υπάρχουν και στο url της σελίδας.

Broken links

Broken links είναι οι σύνδεσμοι που οδηγούν από την σελίδα μας σε άλλες σελίδες οι οποίες είτε έχουν καταργηθεί, είτε έχουν αλλάξει url. Με τον καιρό ξεχνάμε τα links που έχουμε προσθέσει οπότε είναι καλό να συμβουλευόμαστε το Google webmaster tools για τυχόν τέτοια λάθη της σελίδας μας και να τα διορθώνουμε.

Διπλότυπο περιεχόμενο

Δεν υπάρχει χειρότερη ζημιά που μπορούμε να κάνουμε, από το να αντιγράφουμε άρθρα από άλλες σελίδες. Η google μπορεί πολύ εύκολα να αντιληφθεί το διπλότυπο περιεχόμενο. Και στις περιπτώσεις που το φαινόμενο επαναλαμβάνεται συχνά, έχει την τάση να τιμωρεί την σελίδα που αντιγράφει, με ακόμη χαμηλότερη κατάταξη. Είναι προτιμότερο να ενημερώνεται σπανιότερα.

Ανακριβή links Bad links

Είναι γνωστό ότι η google αρέσκεται να εξετάζει τους εισερχόμενους και εξερχόμενους συνδέσμους μιας σελίδας. Πρέπει στο μέτρο του δυνατού να ελέγχουμε ποιος χρησιμοποιεί το link μας και ποια links χρησιμοποιούμε εμείς για έξοδο από την σελίδα μας.  Εξερχόμενα links προς κακόφημες σελίδες απαγορεύονται. Και αν μπορούμε να έχουμε clicks από σελίδες με καλό PageRank ακόμα καλύτερα.

Καθυστέρηση φόρτωσης της σελίδας

Είναι περίεργο και όμως είναι πραγματικότητα. Η google εκνευρίζεται αφάνταστα όταν μια σελίδα αργεί να φορτώσει. Είναι σοβαρός λόγος για την χαμηλή κατάταξη της. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για δύο λόγους. Ο server δεν είναι αξιόπιστος και για αυτό θα πρέπει να δώσουμε βάση στην επιλογή που θα κάνουμε. Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί έχουμε φορτώσει με πολλά gadget την σελίδα μας. Τα gadget τα τοποθετούμε όσο γίνεται πιο χαμηλά στην σελίδα μας και σίγουρα εκτός του πεδίου που καλύπτει η οθόνη στη πρώτο άνοιγμα της σελίδας.

Λίγη προσοχή σε όλες αυτές τις λεπτομέρειες και θα δείτε ότι η σελίδα μας θα αποκτήσει καλύτερα αποτελέσματα στην κατάταξη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου